40 Pola Soal Tenses Pilihan Ganda Dan Jawabannya

Contoh soal tenses pilihan ganda dan jawabannya.  Apakah anda sedang berguru mata pelajaran bahasa inggris perihal tenses? Jika iya, kebetulan sekali sebab kali ini kami akan membagikan pola soal tenses dan jawabannya.  Namun, sebelum anda membaca lebih jauh lagi perihal soal tenses, apakah anda sudah memahami apa itu tenses?

Materi perihal tenses sendiri biasanya dipelajari pada mapel bahasa inggris, baik itu SMP/MTs, maupun SMA/ MA/ SMK. Jadi, soal tenses ini sangat sempurna untuk dipakai sebagai alat penilaian mata pelajaran bahasa inggris di sekolah. Tenses merupakan penggunaan bentuk waktu dalam kalimat bahasa inggris. Berbeda dengan bahasa indonesia yang tidak memakai bentuk waktu dalam kalimat, untuk bahasa inggris memakai tiga bentuk waktu, yakni waktu lampau (past tense), waktu kini (present tense), dan waktu yang akan tiba (future tense).


Soal dan Jawaban Tentang Tenses

Berdasarkan sedikit uraian di atas, sudah terlihat bahwa dalam soal tenses ini terdiri dari beberapa bahan pokok, yakni past tense, present tense, dan future tense. Sedangkan jenis soal tenses yang kami sediakan untuk sementara ini hanya ada satu jenis soal, yakni soal pilihan ganda/ pilgan (multiple choice).

Tentu saja, dalam pola soal tenses ini tidak lupa kami lampirkan kunci tanggapan dan pembahasan soal tenses. Setidaknya ada 40 soal pilihan ganda perihal tenses dan kunci jawabannya yang siap untuk membantu anda dalam memahami bahan tenses. Tanpa panjang lebar lagi, berikut ini soal dan tanggapan bahasa inggris perihal tenses.


Soal Pilihan Ganda Tenses

1. Agus  ... a bread every morning
a. eat
b. ate
c. eating
d. eats

2. They ... bulu tangkis every weekend
a. play
b. plays
c. playing
d. played

3. The ships ...  tonight
a. arriving
b. arrives
c. arrive
d. arrived

4. Nurul  ... every morning
a. took a bath
b. take a bath
c. takes a bath
d. taking a bath

5. They ... us so well
a. known
b. knew
c. know
d. knowing

6. We ... lyric of the song
a. make
b. making
c. made
d. makes

7. We ... a letter for me
a. sends
b. sent
c. sending
d. send

8. He ... to me
a. lauged
b. laugh
c. laughs
d. laughing

9. My father always  ...  Taekwondo every week.
a. Is practicing
b. Practicing
c. Practices
d. Practice

10.  ...  the meeting take place in your office?
a. Don’t
b. Does
c. Do
d. Dod

11. They ... some fruits for my family
a. buying
b. buys
c. bought
d. buy

12. We ... not do the task
a. do
b. be
c. did
d. are

13. Do your father and mother  ...  in a hotel?
a. Staying
b. To stay
c. Stays
d. Stay

14. Does your friend  ...  about this problem?
a. Understood
b. To understand
c. Understands
d. Understand

15. Bambang And Mrs Susanti  ...  always happy every time.
a. Were
b. Is
c. Am
d. Are

16. The earth  ...  once within 24 hours every day.
a. Rotated
b. Rotates
c. Rotating
d. Rotate

17. Every day the security officer at my school  ...  around the building once every hour.
a. Walking
b. Is walking
c. Walks
d. To be walking
Contoh soal tenses pilihan ganda dan jawabannya 40 Contoh Soal TENSES Pilihan Ganda dan Jawabannya

18. My match teacher  ...  always kind to every student.
a. Was
b. Is
c. Are
d. Am

19. Budi, Agus and Yudi  ...  my best friend.
a. Are
b. Am
c. Is
d. Was

20. One of my friends always  ...  to Yogyakarta every year.
a. Going
b. Goes
c. Go
d. To go

21. My father doesn’t  ...  coffee every morning.
a. Drinking
b. Drink
c. To drink
d. Drinks

22. Our English teacher always  ...  our homework every week.
a. Checks
b. Checked
c. Check
d. Checking

23. The train always  ...  on time.
a. Arrived
b. To arrive
c. Arrive
d. Arrives

24.  ...  you have enough time to attend the party?
a. Do
b. Did
c. Does
d. Didn’t

25. Does the coach of Football club  ...  the team regularly?
a. Training
b. Trains
c. Train
d. Trained

26.  ...  your Uncle come here every year?
a. Will
b. Does
c. Do
d. Did

27. I don’t  ...  time to swim on monday.
a. Have
b. Had
c. Having
d. Has

28. Sholikhin ...  a very thick book about Indonesian History.
a. Hid
b. Have
c. Has
d. Had

29. I ... at 5 am
a. got up
b. gets up
c. get up
d. getting up

30. They ... me so well
a. known
b. knew
c. know
d. knew

31. Our English teacher  ...  check the attendance list every day.
a. Not doing
b. Does not
c. Do not
d. Did not

32. Mr. And Mrs. Susanto often  ...  late.
a. Come
b. Coming
c. Comes
d. Came

33. I  ... a letter for my mom
a. writes
b. writing
c. write
d. wrote

34. I ... a delicious food for you
a. cook
b. cooks
c. cooking
d. cooked

35. He ... a homemade cake
a. making
b. make
c. made
d. makes

36. We ... this food here
a. eating
b. eat
c. ate
d. eaten

37. It most ... . all the time
a. hapen
b. happening
c. happen
d. happens

38. Johan often….to my gym
a. comes
b. came
c. come
d. coming

39. He ... a picture here
a. draws
b. drawn
c. drew
d. drawing

40. You can ... fresh vegetables
a. got
b. get
c. gets
d. getting

Kunci Jawaban Soal Tenses

1 D 11 D 21 B 31 B
2 A 12 A 22 A 32 A
3 C 13 D 23 D 33 C
4 C 14 D 24 A 34 A
5 C 15 D 25 C 35 D
6 A 16 B 26 B 36 B
7 D 17 C 27 A 37 D
8 C 18 B 28 C 38 A
9 C 19 A 29 C 39 A
10 B 20 B 30 C 40 B

Soal perihal tenses telah kami sampaikan kepada para pembaca, lengkap dengan kunci tanggapan dan pembahasannya.  Jika anda tidak puas dengan soal tenses di atas, silahkan buka soal bahasa inggris.

0 Response to "40 Pola Soal Tenses Pilihan Ganda Dan Jawabannya"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1


Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel